GOED OM TE WETEN

Wat is het verschil tussen koper (dsl) en glasvezel

Het grootste verschil is de maximale up- en downloadsnelheid. Met de koperleiding of dsl verbinding is uw maximale downloadsnelheid 200 Mbit/s terwijl de snelheid met glasvezel soms al 1 Gigabit is. Ook de uploadsnelheid is verschillend. Bij koper is de uploadsnelheid 10% van de downloadsnelheid en bij glasvezel is deze gelijk aan de downloadsnelheid. De tijdelijke uitzondering is voor de 1 Gb/s verbinding. Daar blijft de maximale upload nog even op 500 Mb/s staan maar ook deze wordt in 2020 verhoogd.
Een hoge uploadsnelheid lijkt niet belangrijk maar het versturen van data bepaald ook hoe snel een website of dienst zoals Netflix of Youtube reageert. Videobellen naar de andere kant van de wereld is met glasvezel stabiel, zonder haperingen of wegvallend beeld. Het synchroon up- en downloaden merkt u in alles wat u online doet.

Een ander verschil tussen koper en glasvezel is de techniek waarmee data verstuurd wordt. Elektrische stroompjes over de koperleiding en lichtsignalen door de glasvezel. Het internet over glasvezel is daarmee letterlijk zo snel als het licht. Bij koper bepaalt de lengte van de leiding de snelheid. Hoe groter de afstand tussen het verdeelstation en uw meterkast, hoe lager de kopersnelheid is. Woont u ver van een kopercentrale af dan is het signaal niet meer optimaal. Met glasvezel hebt u geen last van de afstand. Het licht dat door de vezels gaat blijft optimaal.

Wat kan ik met een hoge uploadsnelheid?

Met een hoge uploadsnelheid deelt u grote bestanden razendsnel met collega’s, klanten of leveranciers. Lang wachten is verleden tijd; vaak duurt uploaden maar een paar seconden.

Kan ik gebruikmaken van zakelijk glasvezel?

Als glasvezel bij u beschikbaar is dan kunt u gebruik maken van glasvezel. Is er nog geen glasvezel beschikbaar en wilt u graag weten wanneer het wel komt, schrijf u dan in op de “houd me op de hoogte pagina” en dan ontvangt bericht op het moment dat we uw adres in de planning hebben.

Wat moet ik doen om gebruik te maken van zakelijk glasvezel?

Wanneer glasvezel beschikbaar is op uw adres kunt u op een aantal manieren bestellen. Via deze website kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. Onze glasvezel pakketten zijn maatwerk waarbij we u graag persoonlijk verder helpen.

Wat krijg ik van TwenteGlasvezel en wat regel ik zelf?

TwenteGlasvezel zorgt voor de levering van de dienst. U kunt meestal uw huidige router blijven gebruiken. Onze monteur zorgt dat uw netwerk professioneel wordt aangesloten op de glasvezel.

Wat is het verschil tussen Zakelijk Glasvezel en de consumentenvariant?

Het verschil is de aparte BTW vermelding op de facturen en de toevoeging van zakelijke service. Stel dat u thuis een server hebt staan of een pinverbinding hebt dan kiest u voor zakelijk internet. Werkt uw verbinding even niet optimaal? Verstoringen die vóór 17.00 gemeld zijn, worden dezelfde dag nog verholpen. Zo blijft u in Business.